FinEduAI – tekoäly lukiolaisen oppimispolulla

FinEduAI-hankkeen tavoitteena on tutustuttaa Suomen lukiot käsitteeseen tekoäly ja sen eri muotoihin, sekä arvioida miten tekoäly voitaisiin tuoda oppimisen tueksi. Tarkoitus on selvittää, miten tekoäly muokkautuu oppijan yksilöllisiin tarpeisiin ja oppimispolkuihin muun muassa hyödyntämällä ja testaamalla jo valmiita tekoälysovelluksia ja konsepteja kuten Siri, Alexa, Chatbot ja Google.

FinEduAI tekee yhteistyötä kansainvälisten ja suomalaisten tekoäly-yritysten kanssa. Yhteistyökumppaneiden tukemana kehitetään AI TUTOR “My Artificial Life Time Intelligence Tutor”, joka käyttää soveltuvien oppimisalustojen keräämää Big dataa itsensä kehittämiseen. Tämän tiedon avulla tehdään Big data visuaaliseksi oppijalle ja opettajalle. Tarkoituksena on tehdä merkittävää yhteistyötä myös suomalaisten korkeakoulujen kanssa ja kehittää tekoälyä hyödyntäviä uudenlaisia oppimisen tapoja ja sisältöjä, muun muassa tutkimalla tekoälyn adaptiivisuutta oppimisessa ja arvioinnissa. Hanke tulee olemaan osallisena GameJam ja Hackathon -tapahtumissa, ja tämän lisäksi tutustuu pelimaailmaan, tekoälyn koodaamiseen ja sillä ohjattavaan robotiikkaan.

Hankkeessa toimivat oppilaitokset ovat Muuramen lukio (hankevastuu ja koordinaatio), Kuopion klassillinen lukio (koordinaattori), Gradia lukio (koordinaatio) ja Joensuun yhteiskoulun lukio (koordinaatio)

Yhteistyökumppaneina toimivat:

  • MPKK (Maanpuolustuskorkeakoulun sotatekniikan kadettiopiskelijat selvittävät kanditöiden kautta hankkeelle tekoälyn käyttöä eri ympäristöissä.)
  • Spectralengines Oy (Yrityskehittäjäkumppani, jonka kanssa kehitetään tekoälyratkaisua lukiolaisen oppimispolkua ja arviointia tukemaan.
  • Mobie Oy (Yrityskehittäjäkumppani. Adaptiivisten verkkokurssien julkaisualusta ja sen tekoälyn testaus lukiokurssilla.)
  • Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian laitos. Yhteinen lukiokurssi kyberturvallisuudesta
  • Itä-Suomen yliopisto (verkostokumppani)
  • #FinEduVrVirtuaalitodellisuus ja elämyksellinen oppiminen (Osaamisen jakaminen OPH-hankkeille)

Voit seurata meitä sosiaalisessa mediassa:
https://twitter.com/FinEduAI
https://www.facebook.com/fineduai
https://www.instagram.com/fineduai/

Hanketta rahoittaa Opetushallitus.